Lap tetejére

Cím: 2220 Vecsés, Telepi utca 43.  Tel.: +3620/6 101 505

Áraink

Masszázsaink:

Cellulit masszázs

Gyógy masszázs

Frissítő masszázs

Relaxáló masszázs

Villám masszázs

Reflexológiás talpmasszázs

Lávaköves masszázs

Lumbogluteális masszázs


Masszázs Vecsésen

A masszázsról

 Minden masszázs alapja a kézzel történő érintés. Hatására a szervezetben sokrétű, egymással összefüggő élettani változások jönnek létre, melynek kulcsa a központi idegrendszer. Minden érintés reflexiót vált ki az élő, érző szervezetben.

Helyi hatása: az anyagcsere-folyamatok, valamint a regeneráció élénkül. A keringés fokozódása miatt a káros anyagcsere termékek felszívódnak, a capillárisok megnyílnak (histamin=értágító) anyagok szaporodnak fel. Fokozódik a mélyebben lévő sejtek növekedése. A kompressziós ingerek hatására a bőr rugalmasabbá válik, a pangásos vizenyő könnyebben felszívódik, a jobb vérellátás következménye a fájdalom érzés csökkenése.

 Általános hatása: Javul a vérkeringés, szívműködés, légzés, idegműködés. Az ingerlő fogások hatására fokozódik a szervezet aktivizálódása => frissítő masszázs; míg a nyugtató fogások után a test ellazul, elernyed. Az acidosis (savasodás) kémiai úton csökken.


Cellulitmasszázs Vecsésen

Összefoglalva a jótékony hatásokat:

 - fájdalomcsillapító
 - nyugtató és relaxáló hatás
 - elősegíti az ödéma kiürülését
 - keringésfokozó, izomtónus fokozó
 - frissítő, élénkítő, serkentő hatású
 - elősegíti a hörgőkben lerakódott váladék kiürülését
 - myalgiás csomók oldása, fellazítása
 - jótékonyan hat az idegrendszerre
 - egyszerre hat a testre és a lélekre.


A masszázs ellenjavallatai:

 - heveny izületi és egyéb gyulladások esetén
 - lázas betegség esetén
 - fertőzéses bőrelváltozások esetén
 - mélyvénás trombózis esetén
 - infarktus vagy anginás roham esetén
 - visszérgyulladás esetén
 - fokozott vérzékenységgel járó betegség
 - menstruáció első két napján
 - daganatos betegség
 - terhesség
 - friss traumatikus sérülések
 - instabil pszichés állapot
 - friss agyi történések esetén.


A MASSZÁZS HATÁSAI BŐVEBBEN

 A masszázs alkalmazásánál a szervezetben egymással sokban összefüggő élettani változások jönnek létre.

a./ A masszázs hatása a bőrre

 A masszázs hatására a bőrben vérbőség keletkezik, közben emelkedik a bőr hőmérséklete. A fogások alkalmazása közben olyan kémiai anyagok termelődnek, amik értágító hatásúak és a vérkeringést élénkebbé teszik, ezáltal hozzájárul a szövetek jobb táplálkozásához, élénkül a sejtek anyagcseréje.
 Simító és dörzsölő fogások hatására meggyorsul a bőr felületén lévő, elhalt hámsejteknek a bőrrel való leválása és közben fokozódik a mélyebben fekvő fiatalabb sejtek növekedése. Hozzájárulnak a bor természetes rugalmasságának megőrzéséhez, a sorvadás csökkentéséhez, tónusának növekedéséhez. Masszázs közben fokozódik a faggyú- és verejtékelválasztás. Ezek a hatások hozzájárulnak a szervezet hőszabályozó folyamatainak kiegyensúlyozott működéséhez.


b./ A masszázs hatása a bőr alatti kötőszövetre

 A mechanikai hatások hozzájárulnak a kötőszövet tartásának és rugalmasságának a biztosításában. A masszázs hatására a bor alatti kötőszövetekben gazdag vér- és nyirokérhálózat összehúzódik és kitágul és ezáltal fokozódik a keringés. A helyi szövetek táplálkozása javul, másrészt pedig az egész szervezet nedvkeringése élénkül. A masszázs mechanikai hatására, a vérkeringés fokozódására meggyorsul a különféle lerakódások felszívódása, csökken a lerakódott zsír mennyisége. A kezelés közben megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszülések, letapadások, hegedések.

c./ A masszázs hatása az izomzatra

 Masszázzsal előkezelt izomzat teljesítőképessége növekszik, az elvégzett izommunka gyorsabb és kitartóbb lesz. Rendszeres munka után a sportolók teljesítőkészsége után az izomzaton alkalmazott masszázs elősegíti a fáradtság megszűnését, az izomzat könnyebben és gyorsabban kipiheni magát, mint az egyszerű pihentetés után.
 Masszázs hatására csökkenthető vagy megszüntethető az izomzat tónusa. A fenti hatások létrejöttében szerepet játszik, hogy masszázs alkalmával javul az izomzat vérellátása. Olyan kapilláris erek is bekapcsolódnak az izomzat vérkeringésébe, amik nyugalomba vannak. Meggyorsulnak azok a bonyolult folyamatok, amik az izomzat működését kísérik. Masszázs alkalmával az izomzat összepréselődik és az izom működése kapcsán keletkezett fáradtsági anyagcseretermékek, salakanyagok könnyebben eltávoznak az izomból. A fáradtsági anyagcseretermékek eltávozását megkönnyíti az izomzat vérkeringésének fokozódása is.

ÁLTALÁNOS HATÁSOK

 Alapvető a vérkeringés megváltozása. Masszázs hatására fokozódik a vérkeringés, megváltozik a szervezetben keringő vér eloszlása, a percenkénti pulzusszám és a vérnyomás. Fokozódik a nyirokkeringés is. A keringés fokozódása mellett változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet kiválasztás ezáltal a méregtelenítés. A masszázs hatással van az idegrendszerre is. Erős ingerlő fogások alkalmazása ingerlő élénkítő hatású, fokozza a szervezet aktivitását. Az előbbiekkel ellentétben nyugtató jellegű fogások a test elernyedéséhez, pihenéséhez járulnak hozzá.

Masszázsaink:

Cellulit masszázs:

Cellulitmasszázs Vecsésen

 A cellulit vagy narancsbőrként ismert horpadásos bőrrendellenesség a zsírsejtek megkeményedését jelenti. Ez olyan kollagén rostokból álló zsákocskák csoportja, melyek a zsírsejtek körül alakulnak ki, folyadékot és mérgező anyagokat zárva magukba. Főként a hason, csípőn, fenéktájon és a combokon alakul ki, és nem kizárólag a kövérség velejárója. Keletkezésének több oka is lehet, adódhat a helytelen étrendből, ami hozzájárulhat a mérgező anyagok és a zsírsejtek felhalmozódásához; másrészt pedig a vérkeringés elégtelen működéséből, ami mozgáshiány következménye lehet. A masszázs javítja a keringést, beleértve a nyirokkeringést és a szövetek frissítését is, és ezt a hatást a felhasznált speciális krém tovább fokozza. A várt eredmény rendszeres masszázzsal érhető el.

Gyógy masszázs:

Gyógymasszázs Vecsésen

 A svédmasszázs-fogásokon alapuló gyógy masszázs alkalmazása kettős.

 Célja egyrészt a hétköznapi életből fakadó izomfájdalmak kezelése. Ennek okozója lehet a helytelen testtartás, az egész napos görnyedt ülés vagy éppen az egész napos rohangálás. De a stressz okozta fájdalmas izomcsomók kezelését is idesorolhatjuk. Az eredmény: felszabadultabb test, hatékonyabb munkavégzés, örömtelibb magánélet.

 Másik tipikus alkalmazási területe a balesetek, sérülések utáni rehabilitáció. A legyengült izmok, a korlátozott mozgással bíró izületek gondozása nagyban hozzájárulhat a teljes felépüléshez, segíti a gyógyulást.


Frissítő masszázs:

Frissítő masszázs Vecsésen

 - segít feloldani az izomba zárt feszültségeket, görcsöket
- ezek a feszültségek valójában lelki eredetűek, melyek visszatérő, vagy állandó fájdalmat is okoznak, különösen a gerinc, váll, és a nyak területén
- a masszázs csökkenti a fáradtságérzetet
- betegségmegelőző hatással bír, valamint felüdíti, frissíti a testet.

Relaxáló masszázs:

Relaxáló masszázs Vecsésen

 Modern társadalmunk rohanó, stresszes életmódjából egyenesen következik a testi-lelki egyensúlyunk elvesztése. A kevés testmozgás, a helytelen testtartás és az egyoldalú fizikai megterhelés mind-mind keményen próbára teszik izomzatunkat.

- enyhíti a stressz káros hatásait
- javítja a bőr állapotát
- enyhíti a fájdalmakat
- hozzásegít a nyugodt alváshoz

Relaxáló masszázs során nyugtató jellegű, lágy fogások dominálnak, ezzel járul hozzá a test elernyedéséhez, pihenéséhez.

Villám masszázs:

Villám masszázs Vecsésen

 A fej- nyak- váll villámmasszázs egy csodálatosan relaxáló masszázs, amely területeken a legtöbb feszültség tárolódik. Gyengéd, pihentető és mély ellazulást hozó ez a 15 perc, melynek végén ellazulva, görcsöktől mentesen állhatunk fel és folytathatjuk a napunkat. Nem kell levetkőzni, ülve vagy fekve történik a kezelés; a mai rohanó világban akár minden nap beiktathatjuk ezt a relaxáló kezelést, mely nagyon értékes a test és a psziché számára.

Reflexológiás talpmasszázs:

Láb masszázs Vecsésen

 Frissítő, erősíti az immunrendszert és a szervezet öngyógyító mechanizmusát. A reflexológia kimutatta, hogy kapcsolat áll fenn a testszervek és a bőrfelület meghatározott pontjai között. Ez a kapcsolat a talpon (a kézen ugyanúgy megtalálható) lévő reflexzónákon a legkifejezettebb. A reflexfelület és az hozzátartozó szerv közötti kapcsolat kétirányú. A szerv rendellenességei túlérzékennyé, nyomásra fájdalmassá teszik a neki megfelelő reflexpontot. Az ilyen fájdalmas pontok a megfelelő szervek betegségeire utalnak. Ez a kapcsolat fordított irányban hatékony, tehát a fájdalmas zóna masszírozásával serkenthető a hozzátartozó szerv öngyógyítási folyamata. Ez a masszázsfajta némi fájdalommal jár, ami csak a masszázs ideje alatt tapasztalható, de utána kellemes közérzetet teremt, és hatékonyan elősegíti a szervezet öngyógyító folyamatát.

Lávaköves masszázs:

Lávaköves masszázs Vecsésen

 A lávaköves masszázst forró kövekkel végzi a masszőr, mely kövek gyógyító hatása ma már kimutatott. A masszírozás nem kézzel történik, hanem vulkáni eredetű bazalt kövekkel, melyeket 50-60 fokra felhevítve helyeznek a testre, majd óvatosan az izmokat ezekkel a kövekkel masszírozzák át. A masszázs célja nem elsősorban a gyógyítás, sokkal, inkább életenergiával tölti fel a testet és a lelket. Talán ennek a masszázsnak van a legjobb stressz oldó hatása. Természetesen nem csak lelkünkre, de testünkre is hat, hiszen a vérkeringés felgyorsul, ezáltal a nyirokkeringés fokozódik, így a méreganyagok könnyebben ürülnek ki a szervezetből.

Lumbogluteális masszázs:

Lumbogluteális masszázs Vecsésen

 Hatásos a derékfájások, derékból kisugárzó hátfájások, csípőficam, lumbágó, csigolyabetegségek kezelésére. A far és a derék területén, az I. ágyéki csigolyáig történik, amely az alsó bordáig tart. Itt található a nagy farizom (musculus gluteus maximus), a középső farizom , a kis farizom és a keresztcsont is. A lumbális gerincszakasz mellett fontos idegek kilépési pontja helyezkedik el. A masszázs hason fekve történik, a fartájékot és a derék hátsó részét érinti.

A tartalom hiánytalan megjelenéséhez javasolt böngészők: Google Chrome / Mozilla Firefox | Az oldalon megjelent tartalmak a Vanda Sky Sports Kft. tulajdonát képezik.
webÁSZ 2013.